Föreningar

Jack i Kôlva

2015-06-25 23:37 #0 av: ElLobo

Jack i Kôlva är en klubb för mopedentusiaster i varierande moppeålder som är anställda på Volvo Powertrain I Skövde.


Föreningen Jack i Kôlva beskriver sig enligt följande: 

"Det hela började med att Markku och Berggren som arbetar på underhåll i F-Fabriken började prata om att göra en utflykt på moped med övernattning. Intresset på avdelningen kollades upp och det va sju stycken som nappade och följde med på första resan! Markku, Berggren, Cannervik, Fiton, Hasse, Jocke Frisk och Magnus Rohm var pionjärerna!

Två stugor bokades uppe vid sjön Unden i djupaste Tivedsskogarna och efter diverse punkteringar och igensotningar så kom man fram till stugorna! Kvällen och natten ägnades åt bastubad, förtäring av maltdrycker och grillning i kåta!

På natten bestämdes även att det skulle bli en tradition med en vår och en höstresa med hemligt mål och olika arrangörer varje år.

Namnet Jack i kôlva tillkom först på fjärde resan som gick i skogarna runt Tibro, grundarna till namnet tros vara Cannervik och Berggren.

Nu efter höstresan 2008 har medlemsantalet  ökat till 28 moppegalningar!"


Länk: Jack i Kôlva

Anmäl
2015-06-26 08:51 #1 av: VSK

ha ha ha vilket namn Gapskrattar

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.