Mopedträffar

150830: Träffpunkt Moped

2015-06-03 21:32 #0 av: ElLobo

30 augusti kommer Träffpunkt Moped att arrangeras - det som ska bli Sveriges roligaste mopedträff!Välkommen till Träffpunkt Moped – Sveriges roligaste mopedträff!

Planeringen är i full gång. Information kommer att fyllas på vartefter vi uppfinner den. Men redan nu ska du boka in söndagen 30 augusti – var med redan från början. Det här ska bli en tradition. Välkommen!

 
Vad?

Sveriges roligaste mopedträff. En speciell träff i en unik industrimiljö. Träffpunkt Moped helt enkelt!

När?

Söndagen den 30 augusti med början klockan 10. Avslutning med kortege genom stan klockan 14.

För vem?

För alla som gillar dåtidsmopeder tillverkade i material hämtade från gruvnäringen. Kom med din moped. Kom utan din moped. Du gör precis som du vill. Ombyggda moppar är lika välkomna som orörda original och renoverade.

Var?

Pythagoras Industrimuseum, Verkstadsgatan 6 i Norrtälje. Ett unikt och levande museum. Läs mer på: www.pythagorasmuseum.se

Vem arrangerar?

Tidningen Moped i nära samarbete med Pythagoras industrimuseum, Pythagoras vänner, mopedrenovering.se samt Sandelco Speed Shop.

Inträde?

Ja. 100 kr för dig över 15 år. I priset ingår entré till museet (inklusive Barnens Pythagoras), mopedmarknaden och specialutställningen. Du har också möjligheten att delta i ett roligt mopedrally. Din moped kan också bli utvald som bästa originalrenovering, häftigaste bygge (mer info om klasserna kommer senare).  Har du en plastmoppe? Då är du välkommen till avdelningen ”Plastic fantastic”.

Mat vill jag ju ha!

Fika och enklare mat (typ soppa och korv) finns till försäljning på området. Pythagoras ligger mitt i centrum och det är nära till bra utbud av restauranger.

Marknad?

Japp. Kom och sälj dina mopedprylar. Tubsockor och lakritsremmar, nej tack. Bingförgasare och moppebroschyrer, ja tack. Veterancykelgrejer – gärna. Rutor om 4x8 meter kostar 400 kr. Begränsat antal. Mer om hur du anmäler dig kommer inom kort.

Utställning?

Så klart. I samarbete med mopedrenovering.se och Sandelco Speed Shop bygger vi en inomhusutställning som du inte kommer att glömma i första taget. Sverige coolaste byggen och hittills aldrig visade artefakter från en av Sveriges vassaste Puchsamlare!

Ska jag klä mig tidstypiskt och i samklang med min moped?

Ja. Gör det! Hjälp oss att sätta en särskild färg på detta unika arrangemang. Pris för bästa totalupplevelseekipage.

Några programpunkter?

Vi kommer ha presentation av utvalda mopeder (kanske din?) samt bedömning och priser till utvalda byggen och originalmopeder. Se hantverkare in action, träffa experter och professionella handlare.

Pythagoras vänner kommer att köra råoljemotorer.

Passa på att delta i ett kortare mopedrally – se Norrtäljes vackraste vyer!

Vi kommer också att bjuda in våra egna favoritmopeder som varit publicerade i Moped. Se dem live!

Träffen avslutas med en kollektiv kick- och trampceremoni med efterföljande kortege genom Norrtälje. Hjälp oss att göra den oförglömlig!

Något mer?

Lördagen den 29 augusti kommer vi ordna en speciell VIP-kväll med smygpremiär av specialutställningen och minnesvärd middag i den oljedoftande verkstadsmiljön. Detta blir något alldeles extra! Underhållande föredrag med analoga ljusbilder och överraskningar. Antalet platser kommer att vara starkt begränsade och vi återkommer med pris och anmälningsförfarande.

Jag kommer långväga ifrån. Var ställer jag min bil och släpvagn?

Det finns en stor parkering vid gamla regementsområdet. Vill du karavanköra med din moped sista biten in på träffområdet är det bara att haka på vår käcka mopedguide. OBS: Det finns ingen bilparkering i anslutning till Pythagoras industrimuseum!

Men om jag även gillar gamla cyklar, hur ska jag bete mig då?

Kom med din veterancykel! Du är varmt välkommen.

Information fylls på fortlöpande på www.klassiker.nu

Frågor på det?

red@klassiker.nu 


Anmäl
2015-06-03 21:34 #1 av: Jimmy.L

Låter kul, möjligt att man åker upp och tittar.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2015-08-31 07:39 #2 av: Jimmy.L

Vi har Custom bike show och American car show. – Nu är en tredje motorträff i Norrtälje född, Träffpunkt moped.

Norrteljetidning

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2015-09-01 10:49 #3 av: ElLobo

Kul!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.